Alla inlägg den 3 februari 2013

Av Roland o Ingegerd - 3 februari 2013 08:38

     

Tillbaka i Spanien efter Sverigebesöket och Ålandsresan. Den var lika trevlig som vanligt, alltid kul att träffa sina gamla kompisar. Nu blev det en rundtur i Spanien och första stopp blev "Texas-Hollywood", det är den byn eller egentligen de byarna som byggdes för inspelningarna av "spagettiwestern-filmerna". Man känner igen miljöerna från "För några få dollar mer" o.s.v    

Därefter kom vi till Ronda, en väldigt gammal stad som har varit med om mycket under årens lopp. Här utspelades grymma

saker under inbördeskriget här, bl.a så knuffades folk som var oliktänkande  utför stupen mot en säker död. Det och andra saker ligger till grund för Hemingway´s roman  "Klockan klämtar för dig". Staden är som sagt väldigt gammal, långt före Kr. grundades staden. Läs gärna på Wikipedia om den, det är för mycket att skriva om här. Jag kan i alla fall nämna att det finns tre broar av olika ålder som var för sig är fantastiska byggnadsverk, staden är även känd som tjurfäktningarnas födelsestadoch en dynasti av matadorer med namn Romero har varit verksamma här. Numer så förekommer bara tjurfäktningar här en gång om året i september under tre dagar (fre-sön).    

På hemvägen från Ronda åker vi till Juzcar, en liten by som även kallas Smurfbyn.  När man skulle spela in film om smurfarna där målades hela byn om till blått och meningen var att den skulle målas vit igen men byborna ångrade sig och tänkte att det här kunde kanske bli en turistattraktion och så blev det.  

Vi kommer tillbaks till Bolnuevo fredag em och där bjuds vi på Taco hos Kent och Birgitta tillsammans med några andra vänner. Kvällen avslutas hos hos Stig o Lea med en drink och lite prat.

Ovido - Quiz & Flashcards