Alla inlägg den 3 januari 2015

Av Roland o Ingegerd - 3 januari 2015 12:50

På fredagen är vi några stycken som tar bussen till Murcia och vandrar runt i staden. Det finns två stora julkrubbor där, en utomhus och en "inomhus". Det är egentligen inte inomhus utan i ett atrium men man kommer bara in via en byggnad. Krubborna är betydligt större än vad vi är vana vid från Sverige och detaljrikedomen är otrolig.

Utomhus:

   

"Inomhus":

   

Ingången till "inomhuskrubban" öppnar inte förrän 17,00 så vi går runt i staden och tittar samt äter en sen lunch medan vi väntar. Efter att ha sett krubban går vi till det gamla casinot som inte längre fungerar som ett sådant men det är helrenoverat och lokalerna är fantastiska. Ett bibliotek med runt 20.000 titlar från 1700-talet och framåt (The Englich Library), en balsal med enorma kristallkronor (för övrigt den första elektriska belysningen i Murcia) samt ett antal andra specifika lokaler visas upp. Dessutom finns en restaurang, en biljardsal där man spelar Carambole och ett rum där medlemmar kan sitta och exempelvis läsa tidningen eller umgås med varandra. Påminner lite om en engelsk klubb.

 

Efter detta vandrar vi tillbaks mot busstationen för att åka hem till Bolnuevo där vi landar strax före 21.30 Nu har det mörknat så julbelysningen i Murcia lyser verkligen upp.

   

Ovido - Quiz & Flashcards