Alla inlägg den 17 juli 2015

Av Roland o Ingegerd - 17 juli 2015 09:52

Vi har som sagt flyttat in till stan och Västra Kajen. Det blir en promenad upp till stan och på vägen dit möts vi av en annan Spanienbekant. Han hade sett på FB att vi var i stan så han kom för att bjuda in oss på kaffe. Vi går vidare upp mot Storgatan som faktiskt är Sveriges äldsta gågata. På kafé Krokodil ser vi en möhippa, den kommande bruden sjunger karaoke ute på trappan. Undrar om hon skall gifta sig med Tommy, hon sjöng i alla fall "Tommy tycker om mig" Carolas gamla slagdänga.  

Ett besök på "Gubbdagis" och lite andra affärer hinner vi med innan vi går till kaffekalaset. Granne med värdparet bor ytterligare ett par Spanienvänner och frun i det paret kommer ner och fikar med oss. Sedan föreslår hon att vi skall gå ut och äta på kvällen vilket vi också gör. Efter maten bjuder hon in oss på middag nästföljande dag och vi är ju inte sämre än att vi tackar ja. Dagen efter kommer ännu ett par Spanienvänner ner till oss på Västra Kajen och fikar och vi pratar bort några timmar. Nåväl, det  blir middagsdags och när vi kommer dit så har mannen i paret kommit hem från stugan bara för att träffa oss. Sådant värmer. Efter god mat och dryck vandrar vi hemåt i den sena men ljusa kvällen och kan inte annat än njuta av livet och en härlig vy över hamnen.  

Trots att det är så kul att vara här uppe och träffa alla vänner så måste vi åka söderöver så idag packar vi ihop och styr mot Kallhäll. Vår fantastiska sommarturné börjar lida mot sitt slut efter en dryg månad på resande fot. Tack alla goda vänner från söder till norr för att ni finns och att vi får vara en del i denna underbara gemenskap. 

Ovido - Quiz & Flashcards