Direktlänk till inlägg 12 november 2016

Båttur längs kusten

Av Roland o Ingegerd - 12 november 2016 16:13

Till att börja med kan jag visa några bilder på "våra" berg som ligger strax bakom campingen, den första visar bergen när morgonsolen lyser på dem. Den andra är när vi kommer tillbaks från en båttur på lördagen och man ser dem från hamninfarten i Puerto de Mazarrón.

 



 

Veckan har inte bjudit på så värst mycket men på lördagen tar vi en båttur längs kusten utan för Puerto. Vi var runt ett dussin svenskar som följde med en guidad tur, vi följer kusten och det är intressant att se hur mycket mer man ser från havssidan mot när man åker landvägen. Först åker vi mot en by som heter Isla Plana, den är som alla andra byar i området en turistby även om det finns ganska många bofasta.

          

Längs vattnet ligger det ett gammalt romerskt badhus, om vi tolkade guidens spansk-engelska rätt så har det varit ett kvinnobadhus.

 


Vi fortsätter ut mot La Azohía, en fiskeby som även den har turister om än i mindre grad. Däremot är den populär som plats för s.k fricampande husbilar.  

På udden utanför La Azohía ligger ett vakttorn. Den spanska kusten hade för i tiden vakttorn som låg så i förhållande till varandra att det var fri sikt så att man kunde signalera och varna för annalkande pirater eller andra faror. Det här vakttornet är enligt guiden unikt därför att det är sexkantigt, alla andra torn är runda.

Färden går vidare ut mot udden Cabo Tinoso där det finns en militäranläggning från sent 30-tal med två kanoner med en kaliber runt 40 centimeter. Inga ärtbössor direkt. På vägen åker vi in ett par mindre vikar där det är populärt att dyka.        

Båten har delvis glasbotten så vi får en blick på det som finns under oss också.  

Bergen har gott om skrevor och hålor, på vissa ställen är det grottor som i princip bara går att nå från vattnet. Det finns även rester av utsiktsposter som jag tror har hört till den gamla befästningen.      

På ett ställe har klipporna formats till något som lokalbefolkningen kallar för "Elefanthuvudet" och med lite god vilja kan man se huvud, ögon, öron och snabel.  

Vi närmar oss slutet på udden och man ser rester av byggnaderna vid befästningen men kanonerna är däremot dolda, man måste längre ut på havet för att se dem. Titta gärna på tidigare blogginlägg där finns det mer om befästningen och kanonerna.  

När vi passerat udden östspets så ser man oljehamnen i Cartagena och där tar resan i princip slut, hemvägen går raka spåret till hamnen i Puerto och där avslutar några av oss resan med ett besök på Kebaben innan vi åker tillbaks till Bolnuevo.    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Roland o Ingegerd - 14 december 2017 11:30


Igår firade vi Lucia på rätt dag. Det ska ju vara lussekatter men det är lite marigt att hitta här så det fick bli semlor istället. Semlor hör ju egentligen inte till Lucia men det var gott (och trevligt) i alla fall.   Idag packar vi och går ru...

Av Roland o Ingegerd - 11 december 2017 09:44

Den traditionella luciafesten gick av stapeln igår. Lokalen är upptagen den 13/12 så det fick bli den 10/12 istället. Drygt 100 svenskar samlades i "Socialen" där vi bjöds på glögg, underhållning, luciatåg, allsång och frågesporter. Den fantastiska l...

Av Roland o Ingegerd - 7 december 2017 14:37

På måndagen blir det en tur till Aledo och Jesus-statyn utanför Totana med våra svenska gäster.     Det finns ett kloster i närheten som heter S:ta Eulalia (inte att förväxla med Åsa-Nisses fru) där vi denna gången hade turen att kyrkan var öpp...

Av Roland o Ingegerd - 3 december 2017 20:18

Den här veckan har i princip varit som den förra, det har varit några ost och vinträffar hos oss med några fler av våra vänner härnere. Temperaturen har krypit ner några grader och nätter och morgnar är lite kyliga men så fort solen kommer blir det g...

Av Roland o Ingegerd - 25 november 2017 12:04

Så har det gått en vecka sedan sist. Det har egentligen inte hänt så mycket mer än att vi har haft några av våra vänner hos oss. Som vanligt är det väldigt trevligt att sitta ner och prata och umgås över lite vin och ost.     ...

Ovido - Quiz & Flashcards