Alla inlägg under november 2012

Av Roland o Ingegerd - 18 november 2012 17:06

           

Den här helgen är det stor fest i Bolnuevo, man firar något som kallas ”Madonnans återkomst”, och det gör man med ett stort tivoli på stranden och ett stort antal stånd där allehanda krimskrams bjuds ut till försäljning. Den s.k Madonnan är Bolnuevos skyddshelgon och traditionen sägs härröra från 1600-talet. För att skydda henne från pirater så flyttades hon upp i bergen när man befarade anfall från sådana och där hölls hon gömd tills faran var över och hon kunde återbördas till sin ordinarie plats i kyrkan. Nu för tiden flyttas hon till kyrkan i Mazarrón där hon får vara en vecka innan hon bärs hem till Bolnuevo igen. Processionen går cirka 7 km med ett antal stopp efter vägen där hon skall välsigna folk och andra etablissemang som företag och inte minst campingplatsen, processionen tar ungefär 4 timmar att genomföra. Väl framme placeras hon på stranden där en gudstjänst hålls på eftermiddagen och senare bärs hon upp till i kyrkan. Denna tradition uppmärksammas av folk från andra delar av regionen också och vissa år samlas upp till 30.000 människor för att delta i skådespelet. Normalt är det förbjudet att tälta på stranden men den här helgen går det bra och många gör också det vilket gör detta till en folkfest från fredag kväll till söndag kväll.

Av Roland o Ingegerd - 16 november 2012 12:50

     

Så var det då "Oktoberfest" på Maria´s i går kväll. Vi träffades några stycken i vårt förtält för en fördrink och lite prat innan vi gick till Maria´s.  Oktoberfesten är något som tyskarna härnere har gjort till en liten tradition och det serveras tysk mat, igår var det fläskstek med rödkål och knödel, till det dracks det öl . Efter maten bjöds det på dragspelsmusik av en tysk vid namn Hubert och han fick assistans av en svensk munspelare.

Idag skiner solen och det runt 20 grader, tiden fördrivs med lite tvätt och städning innan det blir boule på eftermiddagen.

Av Roland o Ingegerd - 15 november 2012 17:00

Idag var det dags att fylla på förråden igen så det blev buss till Puerto och hem igen. Det låter som om vi inte gör något än äter men det har sin förklaring, kylskåp och andra lagringsutrymmen är något begränsade så stora inköp är inte att tänka på utan man får handla lite i taget. Å andra sidan har vi gott om tid så det gör inget, man måste få dagarna att gå. Till kvällen blir det middag på ”Maria´s”, det kallas för oktoberfest trots att det är november men som någon här nere sa: ”Det är en oktoberfest i månaden oavsett vilken månad det är.”

Av Roland o Ingegerd - 14 november 2012 16:45

Det har varit s**tväder här i ett par dagar, blåst och regn med vindbyar upp till 16 m/s. Ibland trodde vi att förtältet skulle ge sig i väg men det klarade sig. I tisdags blev det snabbutryckning till två andra svenskar där förtälten verkligen var på väg så vi fick hjälpa till att hålla i medan de plockade ner dem. Dessutom blev Internetuppkopplingen lidande i stormen så kontakten med omvärlden har bara varit sporadisk. Natten till idag mojnade det i alla fall så oron över förtältet kunde vi lägga åt sidan, och dagen blev riktigt bra men det här med internet tar har tagit sin tid att fixa.

Av Roland o Ingegerd - 11 november 2012 21:01

Så var det dags igen, regnet är tillbaka. Som tur är kan vi fördriva tiden med att titta på när André Mührer vinner slalomtävlingen i Levi. Man får väl vara glad för spanjorernas skull, de behöver regnet efter en otroligt varm sommar och deras odlingar behöver lite väta. Till kvällen blåser det upp, man hotar med vindstyrkor upp till 14 m/s så det är tur att förtältet är fast förankrat.

Av Roland o Ingegerd - 10 november 2012 20:00

Idag fortsatte jag att fösöka få satellitantennen att fungera. Jag upptäckte att ett kontaktstycke på kretskortet i antennstyrningen var oxiderat och när det var rengjort så, hör och häpna, fungerade antennen .Så mycket var experttipsen om mjukvarufel värda. Efter installation av receivern så kunde vi få in ett antal tyska kanaler och några engelskspråkiga d:o. Bl. annat får vi in tyska Eurosport så nu kan vi se alpint, snooker och skidskytte till vintern.

Av Roland o Ingegerd - 9 november 2012 23:00

Idag har vi tagit det lugnt efter flytten. Våra grannar Alf o Mary bjöd oss och ytterligare 5 svenskar på vin och ost i deras nya förtält. Efter det gick vi till campingens samlingslokal, kallad "Socialen" där man anordnar dans på fredagskvällar då och då under säsongen. Akustiken där är inte den bästa så en aning lomhörda går vi hem strax efter 22.30

Av Roland o Ingegerd - 8 november 2012 18:45

Vi hade i alla fall tur med vädret. Det var uppehåll idag så flytten blev av, det gick faktiskt smidigare än vi trott, vi startade riva vid 10-tiden och klockan 15.00 var det klart. Kökstältet bars av 4 man som det var, en i varje hörn så det slapp vi riva. Det är ganska mycket som skall göras vid en flytt, vatten och avlopp skall kopplas bort likaså elen, förtältet ska plockas ner, möblerna ska plockas ihop, golvet skall tas bort mm,mm. Sedan är det bara att börja om från början igen men nu är det klart. På kvällen går vi, Erik o Arja samt Curt till China-krogen på andra sidan gatan och äter efter att den nya platsen invigts av de ovanstående med lite ost och vin.

Ovido - Quiz & Flashcards