Alla inlägg under november 2012

Av Roland o Ingegerd - 7 november 2012 18:00

Idag regnade det hela förmiddagen. Mellan två skurar gick vi och handlade lite mat och kollade med receptionen om det blivit någon plats ledig närmare de andra svenskarna, och se, det hade det blivit. Kvällen kommer att innebära förberedelser för flytt i morgon (om vädret tillåter).

Av Roland o Ingegerd - 6 november 2012 17:22

Idag började det. Det skall vara mulet och lite regn några dagar framåt så det blir mestadels att sitta inne. Willy och Britt-Marie var snälla och skjutsade oss till Puerto för att försöka fixa Ingegerds cykel men det var ingen som ville vara hjälpsam med svetsen så vi får lösa det på annat sätt. Det visade sig att det var gjutjärn i veven så det funkar inte att svetsa. Vi försökte hitta datakabel i Mazarròn men det gick inget bra det heller, däremot gick damerna in i en klädbutik och det funkade. De hade varsin påse med sig ut.

Av Roland o Ingegerd - 5 november 2012 18:30

Tar cykeln till stan för att skaffa kabel för uppdateringen av satellitmottagaren. Lättare sagt än gjort, har jag tur kan de fått hem en sådan till torsdag så det är bara att vänta. Måndag eftermiddag = boule, den här gången kom kameran med så här kommer bilderna. Det är några stycken som ägnar sig åt kulspel trots åldern.      

Av Roland o Ingegerd - 4 november 2012 20:54

Dagen går i lugnets tecken. Satellitantennspecialisten kom över och tittade på min anläggning och efter att jag berättat vad jag kommit fram till så menade han att det var ett mjukvaruproblem. Nu gäller det att skaffa en kabel så jag kan ansluta datorn till satellitmottagaren och uppdatera den, det blir måndagens uppgift. Det börjar blåsa upp, vindstyrkan skall bli runt 12-13 sekundmeter enl. prognoserna. Några passar på att leka med drakar innan det blir för mycket vind.  På eftermiddagen kom Jan o Ingrid, Willy o Britt-Marie och Curt över på en fika och lite prat, det gäller att få tiden att gå.          

Av Roland o Ingegerd - 3 november 2012 22:45

      Lördagar brukar det vara samling på stranden för svenskarna, så även idag. Vi blev 51 stycken som träffades (några var från Norge men de räknas nästan som svenskar här). På kvällen,vid solnedgången, bjöd Curt och vi på avskedsmiddag för Sören och Els-Mari som lämnar Bolnuevo på måndag tråkigt nog. Vi har haft jättetrevligt tillsammans under den tid som de har varit här och vi kommer säkert att ses igen, om inte annat i Sverige till sommaren.

Av Roland o Ingegerd - 2 november 2012 19:30

Vi åker bussen in till Puerto och handlar sånt som inte finns i Bolnuevo, det är inte mycket som inte finns men en del saker måste vi till staden och köpa. Som vanligt är bussen sen och en kvinnlig lokal innevånare ledsnar och ringer bussbolaget, den som svarade fick sina fiskar varma det kan jag lova. Nåväl, till slut kom bussen men det medförde att vi missade 13.10 bussen hem och nästa buss gick inte förrän 15.10 vilket gjorde att vi missade boulen.

Av Roland o Ingegerd - 1 november 2012 20:15

    Allhelgonadagen. Idag är det helgdag i Spanien så vi tar det lugnt. Jag försöker laga Ingegerds cykel, en trampa trillade av igår, men det gick inte så bra eftersom gängorna hade blivit skadade. Jag tror att den rätta medicinen för detta heter svets och det får bli senare. Fick senare på dagen ett tips från en tysk granne att det finns en satellitantennspecialist på campingen. Jag ska kontakta honom i morgon för att höra om han kan hjälpa mig. Ingegerd tog en promenad in till Bolnuevo under tiden som jag försökte laga cykeln, bilderna visar några figurer som eroderats fram ur sandstenen där och de kallas "Svamparna"

Ovido - Quiz & Flashcards