Alla inlägg den 12 mars 2013

Av Roland o Ingegerd - 12 mars 2013 22:39

Det har varit lite tunt med internetuppkoppling ett tag men här kommer ett litet sammandrag:  

I Tarifa (eller strax utanför) hittar vi campingen Rio Jara som ser trevlig ut,men den är dyr så där blir vi bara en natt. Dessutom var det rejält blött efter allt regnande så gräsmattan vi står på har vissa problem att bära lite tyngre bilar. Vi träffar 3 svenska par som är på väg åt andra hållet och får en trevlig pratstund och en kopp kaffe innan vi åker vidare. Som bilden visar är vi ganska nära Afrika.

 


Vi åker bara 45 km och landar i El Puerto de Santa Maria på eftermiddagen. Campingen heter Playa Las Dunas de San Anton och är betydligt bättre än den i Tarifa. Vi skall stå här två nätter, idag söndag är det dags att tvätta lite så Ingegerd ägnar eftermiddagen åt det, och i morgon skall vi ta oss till Cádiz som sägs vara den äldsta staden i Europa och har massvis med historia. Mimosan blommar så det står härligan till, här är det ingen liten kvist i buketten som gäller, här är det rejäla buskar.

   

När vi skall använda något okonventionellt färdmedel så verkar det som om vädrets makter tycker annorlunda. I Gibraltar var linbanan avstängd p.g.a.hårda vindar. Idag måndag hade vi tänkt ta färjan/katamaranen från El Puerto de Santa Maria till  Cádiz men det var samma sak då ,det blåste för mycket så vi fick åka buss istället. Vi upplevde Cádiz från en sightseeingbuss och det var mycket givande eftersom det fanns en svenskspråkig guidning via hörlurar vilket underlättade det hela. Det här med form- och figurklippta träd och buskar  är ett väldigt vanligt inslag i Spanien, charmigt eller hur ?  En paus för att titta på katedralen hann vi med innan vi åt lunch och åkte hem igen och tittade på Sverige-USA i Algarve Cup via Eurosport i TV:n.

På måndagen lämnar vi El Puerto de Santa Maria och åker till Albufeira i Portugal. Där träffade vi vår kompis Curt igen och det var naturligtvis trevligt. Imorgon skall vi heja på våra svenska damer i Algarve Cup när de skall lura Norge på bronspengen (hoppas vi i all fall).

Ovido - Quiz & Flashcards