Alla inlägg den 14 mars 2013

Av Roland o Ingegerd - 14 mars 2013 18:19

   

Vi åker till Sagres och Cabo de Sao Vicente på en dagsutflykt. Cabo de Sao Vicente är en fyrplats som ligger på en c:a 40 meter hög klippa ”alldeles i kanten av den blåa Atlanten” för att citera Evert Taube. Där finns ett litet museum som visade vilken utrustning som funnits på fyren från gången tid och framåt. Dessutom finns det bilder på gamla portugisiska kartor som visade hur de trodde Europa såg ut får många år sedan, i stora drag stämde det ganska väl men tittade man på detaljerna så hade de inte riktigt rätt.

   

När vi skulle åka därifrån kom det ett antal gamla bilar, mest Mercedes cabrioleter men även en dito BMW och ett par engelska bilar. Det var tydligen någon form av veteranbilsentusiaster som var på utflykt från Tyskland. Sist i kön kommer en bärgningsbil med en Borgward Isabella på flaket. Man kan väl säga att den levde upp till sitt smeknamn ”Hon dansade en sommar” eftersom den inte gick för egen maskin längre.

   

På vägen hem stannade vi till och tittade på fästningen i Sagres, den ligger på en lika hög klippa med lodräta väggar som stupar ner i havet och stammar från 1400-talet. Det avskräcker inte de fiskeintresserade, de sitter på klippkanten och metar. Någon nämnde att under förra året så var det tre fiskare som ramlade ner och förolyckades.  

Mellan fyren och fästningen finns det en liten vik som man kan nå via en trappa uppifrån. Där samlas surfarna och väntar på den där fantastiska vågen som alla surfar längtar efter. Idag blåste det ganska lite så de får nog vänta ett tag till.

Ovido - Quiz & Flashcards