Alla inlägg under oktober 2012

Av Roland o Ingegerd - 19 oktober 2012 18:30

Så blev det då äntligen fredag, vi checkar ut från Camping Bahia i Santa Pola efter 11 dagar och åker in till verkstaden i Alicante. Och, fantastiskt nog, backspeglarna hade kommit. Jag hade även beställt olje och filterbyte på min bil så vi räknade med ca 2 timmars verkstadsbesök. Det drog ut på tiden så efter lunchen gick vi och kollade vad som hände (eller inte). Då visar det sig att verkstaden håller på att byta luftfilter och bränslefilter också så  jag  påpekar att det hade jag inte beställt. Sorry, sorry sa den något engelskspråkige killen och sa till meken att avsluta det hela. Det gjorde han när han hade bytt filtrena men eftersom jag inte hade beställt det jobbet så slapp jag betala för det. Bra va ? Nåväl, vi kommer iväg vid 15-tiden, mellanlandar i Elche och kommer fram till Bolnuevo strax före 18.00 Efter incheckning och parkering bestämmer vi oss för att äta på en närbelägen kinarestaurant när de öppnar vid 19-tiden.

Av Roland o Ingegerd - 18 oktober 2012 17:45

     

Vi hade tänkt oss till Elche och en husbilsfirma som heter Caravanas Cruz på vägen ner till Bolnuevo men eftersom det blivit lite förseningar med backspeglarna beslöt vi oss att ta bussen dit idag och se vad de hade att erbjuda. Det fanns lite av varje bl.a en anslutningsslang för spanska gasolflaskor som vi måste ha och ett litet tält att ha köksutrustning i (kokplatta, ugn osv.). Det underlättar när man ska stå länge på en och samma plats. Vi tog detta som en rekognoseringstur och bestämde oss att hämta grejerna på fredag em. Därefter stövade vi runt lite i staden i väntan på bussen tillbaks till Santa Pola. Det finns,  som i de flesta spanska städer, minnen från forna tider såsom borgar och andra lämningar. Man blir imponerad av spanjorernas jobb med att försöka spara sådana saker åt eftervärlden. Elche är dessutom känt för sina enormt stora och gamla palmparker.

Av Roland o Ingegerd - 17 oktober 2012 17:16

   

Idag skulle backspeglarna ha kommit men efter ett tel.samtal till verkstaden så fick vi beskedet att de kommer först på fredag vilket innebär ytterligare några dagars väntan. Vi åker till en safaripark som ligger på vägen till Elche, en grannstad till Santa Pola och fördriver några timmar. Det fanns gott om djur, allt från tigrar, lejon, dromedarer, bisonoxar och krokodiler + lite till, standarden på parken var väl inte det mest avancerade vi sett men det bjöds på en sjölejonshow som var riktigt bra. Därefter handlade vi lite mat och skall nu äta en kulinarisk måltid bestående av wienerkorv och potatismos.



Av Roland o Ingegerd - 16 oktober 2012 20:45

Så har vi slagit ihjäl en dag till i väntan på backspeglarna. En promenad ner på byn och rundvandring på en kinesisk marknad ( sådana går under namnet "kinesen" bland svenskar i Spanien och finns i så gott som varje by). Utbudet är enormt, kvalitén sisådär och priset relativt hyggligt. Måste erkänna att lite handlade vi men det var sånt som går under beteckningen "förbrukningsmaterial" typ papptallrikar och liknande.

Av Roland o Ingegerd - 15 oktober 2012 17:45

I dag gör vi inte heller så mycket. Lite inköp, man måste ju äta även om man inte gör något. Vi börjar bli lite otåliga nu i väntan på backspeglarna. Egentligen skulle vi varit framme i Bolnuevo redan och etablerat oss för vintern men det dröjer nog några dagar till innan vi är där. Men å andra sidan så har vi ju ingen brådska och dessutom har vi trevliga grannar här så dagarna går ganska fort.

Av Roland o Ingegerd - 14 oktober 2012 15:00

I dag gör vi så lite som möjligt, det är söndag och affärerna är stängda. Vi får röja lite utanför bilen eftersom det regnade i går kväll. Det började lite försiktigt men sedan ökade det och blev ganska kraftigt vilket resulterade i div. vattenfall, campingen är byggd i etager och avrinningen är inte den bästa utan vattnet tar närmsta vägen och i några fall blev det över vår plats.

Av Roland o Ingegerd - 13 oktober 2012 18:17

Det blev ett besök på "Woken" i går kväll. Där finns det ett enormt utbud av mat och eftersom det är buffé så äter man nog lite mer än vad som är nyttigt men "so what".

Idag har vi tagit bussen till Torrevieja som ligger c:a 3 mil söder om Santa Pola. Där finns det ett s.k Scandinavian Center med div. butiker och företag som specialicerat sig på att serva de skandinaviska innevånarna i området. En livsmedelsbutik som drivs av norrmän har mycket varor som vi känner igen hemifrån så det blev naturligtvis lite inköp. Om sanningen skall fram så var det meningen med resan, men det förstod ni säkert ändå. Till kvällen serveras det grillad fläskfilé med sallad och lite vin.

Av Roland o Ingegerd - 12 oktober 2012 15:21

I dag 12/10 är det Spaniens nationaldag så följaktligen händer det inte så mycket, spanjorerna firar naturligtvis medan vi fortsätter att vänta på nästa vecka. Det blir lite av en "day off" för vår del också, man orkar inte fara runt varje dag i den här värmen (28-30 grader C). Jag fixar lite på husbilen som behöver ses över och sedan ska vi ta oss ner på stan och äta middag vid 18-tiden.

Ovido - Quiz & Flashcards