Alla inlägg den 1 april 2013

Av Roland o Ingegerd - 1 april 2013 21:30

Det har varit dåligt med internetuppkoppling ett par dagar så det får bli en sammanfattning.

 

Vi fuskade ju lite med påsksupén, den var på Långfredagen som vi visat. Idag, påskafton firar vi med jordgubbar och Cava (spansk motsvarighet till champagne) på eftermiddagen och en festmåltid med fläskkotlett på kvällen. Meningen är att vi lämnar Gorlíz i morgon och åker till Gernika där vi sedan skiljs från varandra. ( Curt och vi alltså).

 


 

 

Vi åker som sagt till Gernika och tittar på Picassos konstverk med samma namn. Detta konstverk gjordes efter att Gernika bombades av tyskarna på begäran av General Franco år 1937. Vid den gamla marknadsplatsen där så många fick sätta livet till vid bombningarna har man anlagt en park som är fantastiskt vacker. I  Gernika samlades man förr i tiden vid en ek och höll rådslag när något skulle avgöras. Man har sparat delar  av den gamla eken och planterat en ny där den gamla stod. Efter rundvandring i staden och en kaffepaus lämnar vi vi Gernika med olika mål. Curt siktar på Pamplona och vi drar oss mot franska gränsen. I Zumaia hittar vi en ställplats för natten.


Dagens mål är La Rochelle i Frankrike, det skall bli en transportsträcka. Det passar alldeles utmärkt med bilkörning idag, vädret är uruselt. Det bara öser ner vatten från ovan. När vi passerar Bordeaux lättar det lite och framme i L´Houmeau utanför La Rochelle skiner solen och vi stannar för en natt eller två.

Ovido - Quiz & Flashcards