Alla inlägg den 13 april 2013

Av Roland o Ingegerd - 13 april 2013 23:38

   

Nu har vi varit i England och Bournemouth drygt en vecka och umgåtts med barn och barnbarn. Vi står på en typisk engelsk campingplats som förutom platser för husbilar och husvagnar har ett antal stationära villavagnar. Det är engelsmännens sommarstugor i stor utsträckning. På damernas avdelning är det pyntat med blommor men inte på herrarnas. Diskriminering eller ?

 

En dag skulle vi ut och mata änder, det var lättare sagt än gjort, änderna var nog inte hungriga den dagen. Till slut hittade vi en and men Evelina hade nog missuppfattat det hela, hon stoppade brödbitarna i sin egen mun istället.

   

I Christchurch, en grannstad till Bournemouth, besökte vi katedralen från 1200-talet och därefter stadens älsta pub. Den är c:a 600 år gammal och är troligen startad av en återvändande korsriddare. Det var vanligt att sådana öppnade pubar för att försörja sig efter uträttat värv.

 

I dag besökte vi "Ocenariet" i Bournemouth och tittade på fiskar och sköldpaddor vilket facinerade vår lilla fröken.


På måndag lämnar vi England för den sista etappen på hemresan. Den kommer att gå via Dunkerque i Frankrike, Keukenhof i Holland och deras berömda blomsterparad och Travemünde-Malmö 25/4. Rapporter kommer efter hand som vi har Internet-uppkoppling vilket det kan vara lite si o så med längs vägen.


Ovido - Quiz & Flashcards