Alla inlägg den 2 juni 2016

Av Roland o Ingegerd - 2 juni 2016 18:17

I förra inlägget glömde jag att skriva om campingen i Hirschau. Monte Kaolino heter den och har en stor fritidsanläggning med bad, skidbacke och sommarrodel. Namnet Kaolin kommer från en vit lertyp som utvinns i närheten och skidbacken består av detta material. Här kommer några bilder på detta.

     

Nåväl, nu är vi tillbaks i Prag igen och en liten berättelse om dagen i Prag. Från campingen i "Vrané nad Vltavou" går vi 800 meter till tågstationen och tar tåget till centralen i Prag. Vltavou är Moldau på tjeckiska och campingen ligger vid stranden till Moldau. En familjeägd camping som är väldigt trevlig och välskött, dessutom billig (Med ACSI-kort 13€ / natt inkl. WiFi ).

Vi tar oss ner mot den gamla delen med torget och Karlsbron. Det är en enorm mängd med turister i stan så det liknar nästan slalomåkning när vi går längs gator och trottoarer. Man kan ju hyra en rundtur i en veteranbil om man vill men med tanke på turistmängden så blir det nog mest stillastående på gatorna.

 

Vi går vidare mot torget och alla gamla hus runt det. Jag tog en (försökte ta) video på den berömda klockan men tyvärr misslyckades det så det blev varken video eller bild att visa.

  

Vi fortsätter och trängs  ned mot Karlsbron och utsikten över floden upp mot borgen och S:t Vitus katedralen, de ligger lite för långt bort så det fick bli ett kort i stället.

 

För de läsare som varit i Bolnuevo kan jag tala om att "Our Café" har flyttat till Prag.

   

 Efter att ha travat runt i 4 timmar (med avbrott för en öl och lite mat) tar vi tåget hem till campingen igen och sätter oss ned för att pusta ut. Det är ganska varmt, på gränsen till åskvärme, så det tar på krafterna att vara turist. I morgon är planen att åka tillbaks till Tyskland och nästa stopp är tänkt att bli Dresden. Sedan får vi se när vi hittar internet nästa gång. 

Ovido - Quiz & Flashcards