Alla inlägg den 27 juni 2016

Av Roland o Ingegerd - 27 juni 2016 20:35

Då det har varit lite si och så med internet under den sista tiden så får jag göra en uppdatering nu när vi kommit hem till ett bättre nät. Nåväl, vi får vår gasol fylld på lördagen och åker vidare mot Blekinge för att fira midsommar. I Pukavik, strax väster om Karlshamn stannar vi två nätter för att tvätta och städa ikapp innan vi åker till Sturkö. Vi hittar en liten, trevlig campingplats och har nästan havsutsikt genom vindrutan.

 

På tisdagen lämnar vi Pukavik och stannar i Karlskrona för att handla till helgen innan vi stannar hos Ingegerds bror och hans sambo på Sturkö där vi firat midsommar de senaste 20 (ungefär) åren förutom vid 2 tillfällen.

Jag passar på att fixa lite med centrallåset och markisen på husbilen som har strulat lite under resan och nu tror jag att det är OK. På torsdagen tar vi en rundtur på Sturkö och tittar på ett gammalt fort från tidigt 1900-tal, det byggdes för ett infanterikompani som skulle försvara ön i händelse av krig. Nu är det inhägnat och fåren går och betar på området.

 

Utanför Sturkö ligger ytterligare en ö som heter Tjurkö och vi tittar till fiskeläget där det finns ett antal båtar både för fiske och privatnöje.

 

På midsommaraftonen blir det traditionsenlig sillunch i solskenet och sedan tar vi det lugnt, i den här åldern lockar inte dansen runt stången så mycket. Lördagen går också den i stillhetens tecken, det är ganska skönt att bara vara numera. Det händer med andra ord inte så mycket. När söndagen kommer är det dags att styra kosan mot Kallhäll och vi stannar i Strängnäs på den kommunala ställplatsen nere i småbåtshamnen för att övernatta. En trevlig ställplats med bra service som vi nog kommer att använda oss av flera gånger. Numera har vi husbilen stående i Enköping eftersom den gamla uppställningsplatsen bytte ägare och i samband med det höjdes priset med över 100 %. Att hitta en bra och billig plats i närheten av Kallhäll var i princip omöjligt så därför blev det Enköping. På måndagsmorgonen åker vi dit och packar över från husbilen till den lilla bilen och åker hem till Kallhäll. Det här blir det sista inlägget från den här resan men förhoppningsvis blir det fler turer och då återkommer jag om det blir något intressant.

Ovido - Quiz & Flashcards