Alla inlägg den 15 mars 2016

Av Roland o Ingegerd - 15 mars 2016 19:58

Vi lämnar San Sebastian och stannar till för att handla på ett Carrefourcenter en bit utanför. Infarten är begränsad till 3 meters höjd och utfarten till 2,6 meter. Hur tänkte man där ? 3-meters infarten är enkelriktad men vi tittar åt ett annat håll och åker ut där. Via Irun lämnar vi Spanien och och siktar mot Dune de Pilat där det finns enorma sanddyner. Med tiden inser vi att det hinner vi inte idag så vi stannar på en ställplats i Navarrosse utanför Biscarrosse. En jättefin ställplats vid en båthamn . Där finns elektricitet, vatten och tömningsmöjligheter, precis det man behöver.

 

Efter Navarrosse står Dunes de Pilat på agendan. Det är en 2,7 km lång sanddyn som är mellan 100 o 115 m hög beroende på hur det blåser och är den högsta sanddynen i Europa.

 

Enligt en vän till oss skall det finnas trappor att gå på om man vill bestiga den. Jodå, trapporna fanns men de låg undanlagda så det var bara att trampa i sanden om man ville upp.

 

Tack vare vår ungdom och vitalitet så lyckades vi besegra sandmonstret men det satt hårt åt ska ni veta.

   

Nöjda efter den bedriften åker vi norrut till Chatelaillon-Plage och en ställplats där. I morgon åker vi vidare till Nantes.

Ovido - Quiz & Flashcards