Alla inlägg den 19 mars 2016

Av Roland o Ingegerd - 19 mars 2016 23:00

Le Conquet, så heter den lilla staden långt ut på Bretagne som vi besöker idag. Jag vet inte om det är längst västerut på Bretagnes och Frankrikes fastland men långt ut är det. En mysig liten stad med smala gator, låga hus och en liten hamn där man ser ut över Atlanten och några små öar utanför kusten. Kapten Krok visade också upp sig.

 

 

Det blåste rejält så vi var riktigt nedkylda efter en timslång promenad men det var det värt. Rester av den s.k Atlantvallen syntes också längs kustlinjen.

 

Efter denna utflykt vänder vi österut och stannar på en ställplats i närheten av St Malo, La Vivier sur-Mer.   I morgon skall vi titta till St Malo om det går att komma i närheten med husbilen. 



Av Roland o Ingegerd - 19 mars 2016 07:29

Vi har hört talas om ett museum i Saint-Nazaire som handlar om u-båtar och en u-båtshamn från WW2 och åker mot S-N från Nantes. Dåligt med skyltar gör att vi hamnar i grannstaden som också har ett marinmuseum i anslutning till ett fort från krigstiden. Naturligtvis är det stängt (öppnar i april) men vi tar en promenad runt och får se denna skapelse i strandkanten.

 

Det kan man kalla monster. När vi kommit runt träffar vi några trädgårdsarbetare och frågar dem om u-båtsmuseet och får en vägbeskrivning. Tillbaks till S-N och ut mot hamnen var det och vi kommer nästan direkt rätt. Inne i en u-båtshangar ligger det en u-båt och vi trodde naturligtvis att den skulle vara från WW2 och gärna tysk. Men icke, det var en något modernare fransk u-båt som låg där. Man fick gå igenom den och se hur det ser ut inne i en u-båt. Nu är det så att vi har gjort detta i u-båtar från Ryssland, England och Sverige tidigare och konstaterar att skillnaden mellan västerländska u-båtar är ganska liten men jämfört med den ryska så är det natt och dag. Oavsett varifrån u-båten kommer så är det trångt och eländigt där inne och hur det skulle vara med all besättning och i undervattensläge kan man bara föreställa sig. Det kan inte vara någon dans på rosor. Vi lämnar    S-N och tycker u-båtsmuseet var något överreklamerat men vi fick ju se ett monster så helt i onödan var ju inte utflykten. Mot Brest går färden sedan och i morgon tänkte vi ta oss ut till Frankrikes västligaste delar innan vi vänder tillbaka österut.

Ovido - Quiz & Flashcards