Alla inlägg den 17 mars 2016

Av Roland o Ingegerd - 17 mars 2016 22:36

Vi kommer till Nantes och tar in på en camping där. Man pratar ofta om att världen är liten och det visar sig nu också. Några platser bort står ett finskt par som stod en bit från oss i Bolnuevo under några månader i vinter. De har gjort en tur i Spanien och Frankrike under några veckor. Det är   fascinerande att mötas igen på en helt annan plats utan någon som helst planering. En pratstund över lite vin o ost blir det på kvällen eftersom de ska åka vidare nästa dag medan vi stannar en dag till. Det finns lite att se Nantes och vi tänker åka in till staden och titta på ”Les Machines de l´ile”.  I gamla verkstäder på ett gammalt varvsområde konstruerar och tillverkar man de mest otroliga maskiner. Det handlar om spindlar, förhistoriska fåglar och diverse annat.

   

Ett stort träd av stål som skall bli 55 meter i diameter och klätt med blommor och växter finns med i framtidsvisionerna. En karusell med tre våningar med olika verkliga och overkliga marina skapelser av metall som man ser under åket ligger nere vid kanten av floden Loire, tyvärr hann vi inte med den, varför kommer jag till sedan.

 

Men framför allt är det den ”Stora elefanten” som fångar intresset. Den är tre gånger så stor som en levande elefant och drivs av ett virrvarr med hydrauliska cylindrar och annat mekaniskt. Den ”går” en rundtur som tar ungefär två timmar och tar 50 passagerare.

   

Tyvärr var det så att anläggningen öppnade inte förrän 14.00 , demonstrationerna av de olika skapelserna tog över en timma och vi började bli avkylda efter en hel dag utomhus så karusellen fick som sagt vara.

Apropå demonstrationer, studenterna i Nantes demonstrerade idag mot sin osäkra framtid p.g.a arbetslösheten bl.a Det resulterade i ett mindre kaos i spårvägstrafiken när vi skulle åka in till Nantes men det gick ganska fort över då. På hemvägen händer samma sak igen, spårvagnen stannar mitt på linjen och vi får gå till fots en bra bit hemåt men efter ungefär en halvtimme kommer trafiken igång igen. Internet på campingen tillhör de bättre vi har sett så vi kunde titta på Aktuellt och Antikrundan via datorn. I morgon åker vi västerut mot Brest och Frankrikes västligaste delar.

Ovido - Quiz & Flashcards